Heem en museum Dorp 64, 2382 Poppel (gem. Ravels)
cropped-Logo-Heemkunde.jpg

Heemkunde en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius vzw

Woensdag 25 mei 2022: Museumbezoek in de regio
Deze keer gaan we naar het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg. We bezoeken er de expositie “Brabantse zaligen en heiligen”. Een beeld van onze eigen Nicolaus Poppelius uit onze archiefcollectie is voor deze expositie uitgeleend!
We mogen er kennis maken met inspirerende vrouwen en mannen
Je hebt heilige boontjes, schijnheilige gezichten en je kunt ergens heilig in geloven. Én, je hebt mensen die als heiligen worden beschouwd. Die zijn van alle tijden. Voor de een is klimaatvoorvechtster Greta Thunberg een heilige van deze tijd of de gouden sportvrouw Nafi Thiam. Maar je hebt ook heiligen die verbonden zijn aan de eeuwenoude katholieke cultuur.

Dat zijn de meest oorspronkelijke heiligen. Heilig verklaard vanwege een bijzonder leven of door opvallende dingen die ze hebben gedaan. Ook Brabant kent heiligen!
Op de tentoonstelling ‘Brabantse zaligen en heiligen’ in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg wordt de handel en wandel van deze personen verteld: wie waren ze, wanneer leefden ze, waarom worden ze als heiligen gezien en niet in de laatste plaats: wat betekenen ze nu nog voor ons? Op de expositie komen ze tot leven met illustraties, schilderijen, verhelderende teksten, religieuze voorwerpen en beelden.
‘Brabantse zaligen en heiligen’ is een cultureel verhaal en daarom voor iedereen interessant! Voor de geïnteresseerden bezoeken we nadien ook de Hasseltse kapel (Hasseltplein 7)

Praktisch:
Je deelname wordt genoteerd na betaling van 3,00 euro op ons rekeningnummer BE93 7333 5222 0467. Meld je aan bij de voorzitter: per mail: voorzitter@nicolaus-poppelius.be of telefonisch: 0032 474 97 17 27

Vervoer is op eigen gelegenheid. Spreek eventueel af om te carpoolen! Adresgegevens: Peerke Donderspark 3, 5011 XL Tilburg – Noord . Parkeermogelijkheid voor de Hasseltse kapel bij het ETZ TweeStedenziekenhuis, dr. Deelenlaan 5, 5042 AD Tilburg
Samenkomst bij de expositie om 13u45