Heem en museum Dorp 64, 2382 Poppel (gem. Ravels)
cropped-Logo-Heemkunde.jpg

Heemkunde en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius vzw

Erfgoeddag 21 april 2024 in het “Ontmoetingscentrum De Wilders”.

Programma

 

Vanaf 11u30  : verwelkoming met een lekker hapje – doorlopende tentoonstelling met vele foto´s en toelichting – PowerPoint presentaties – Quizvragen – spel en knutselmogelijkheden voor de kinderen enz.

Om 13 uur en om 15 uur: kort liveoptreden door Oxana die enkele typische Oekraïense liederen brengt.

Doorlopend kan je uiteraard ook kennis maken met de Oekraïense deelnemers, een typisch drankje nuttigen, wat meer te weten komen over de werking van het Taalhuis en onze eigen heem- en erfgoedwerking.

Deze boeiende middag is gratis toegankelijk (consumpties aan de bar zijn betalend) en geschikt voor jong en oud. Daar wil jij vast bij zijn!

Adres: De Wilders 41 te Poppel.
Van 11.30 tot 16.30
Thema dit jaar is: THUIS

We hebben een leuk programma voorzien voor jong en oud. Niet alleen staat ons eigen erfgoed in de kijker maar als bijzondere blikvanger maken we kennis met het culturele erfgoed van Oekraïne.  Het wordt een mooie uitwisseling tussen beide culturen met ieders specifieke landschappen, monumenten, kunstvormen, rituelen, feestvieren, eetcultuur, traditionele kledij, liederen enzoverder. Ook aan de kinderen wordt gedacht met knutsel- en spelmogelijkheden binnen en buiten.  Dit alles wordt verzorgd door onze eigen heemkunde- en erfgoedvereniging maar vooral ook dankzij de enthousiaste deelname van de Oekraïense deelnemers wonend in Ravels vanuit het Rode Kruis – Taalhuis